Web Analytics

boomwortels frezen

boomwortels frezen

Alles wat je moet weten over het frezen van boomwortels

Het verwijderen van boomstronken is een noodzakelijke klus wanneer je meer ruimte wilt creëren in je tuin, of wanneer de stronk een obstakel vormt voor de aanleg van een nieuwe terras. Wat veel mensen niet weten is dat het frezen van boomwortels een efficiënte manier is om boomstronken te verwijderen. In deze blogpost zullen we alles bespreken wat je moet weten over het frezen van boomwortels, zodat je goed voorbereid aan deze taak kunt beginnen. Wat is boomwortel frezen? Boomwortel frezen is het verwijderen van de wortelstronk van een boom door middel van een freesmachine. Deze machine maalt de wortelstructuur in kleine, gemakkelijk te verwijderen stukken.

Het voordeel van deze methode is dat de wortels tot onder het grondoppervlak worden verwijderd. Op deze manier voorkom je dat er later weer nieuwe scheuten ontstaan. Hoe werkt boomwortel frezen? Voor het frezen van een boomwortel wordt gebruik gemaakt van een speciale machine, de zogenaamde wortelfrees.

Deze machine heeft een sneldraaiende, horizontale beitel die de wortels versnijdt en verpulvert. Eerst wordt het grootste deel van de stronk en wortels boven de grond weggezaagd. Hierna wordt de freesmachine op de wortelstructuur geplaatst en begint het frezen.

Het is belangrijk om hierbij rekening te houden met de grootte en diepte van de wortels. Wat zijn de voordelen van boomwortel frezen? Een groot voordeel van boomwortel frezen is dat de wortels tot onder het grondoppervlak verwijderd worden. Dit betekent dat er geen nieuwe scheuten zullen ontstaan en dat je later geen last zult hebben van de resterende wortels. Bovendien is frezen een erg snelle en efficiënte methode om boomstronken te verwijderen. Er is weinig tot geen schade aan het omliggende landschap en er zijn geen grote bergingen afval om af te voeren. Wanneer kun je het beste een boomwortel frezen? Het beste moment om een boomwortel te frezen is wanneer de boom net gekapt is. In de meeste gevallen zal je hiermee zeker willen wachten totdat de sapstroom in de boom volledig gestopt is en de boom is uitgedroogd, meestal een paar weken of maanden daarna. Bij oudere boomstronken is het moeilijker om de wortels te frezen, omdat ze na verloop van tijd harder worden. Het maakt ook uit welke boom je gaat frezen, sommige bomen hebben hardere en diepere wortels dan anderen. Hoeveel kost het frezen van boomwortels? De kosten voor het frezen van boomwortels kunnen variëren afhankelijk van de grootte en de diepte van de wortels, de locatie van de boom en de moeilijkheidsgraad van de klus. Over het algemeen is het frezen van een boomwortel goedkoper dan het graven van de wortelstronk en het wegbrengen van de veelal grote berg afval. Reken op een bedrag tussen de € 50,- en € 350,- voor het frezen van één boomwortel.

 

Conclusie


Boomwortels zijn een onvermijdelijk onderdeel van het kappen van een boom, maar met het frezen kun je gemakkelijk de wortelstronk effectief verwijderen. Het is een snelle, efficiënte en redelijk geprijsde methode om dit te bewerkstelligen. Het frezen van boomwortels is echter niet iets dat je zomaar zelf kunt doen als je geen ervaring hebt, dus het beste is om dit aan de professionals over te laten. Als je op zoek bent naar een manier om een boomwortel te verwijderen, dan is het frezen ervan zeker het overwegen waard.

Boomwortels frezen